KONYA / CİHANBEYLİ - Cimen İlkokulu

May

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023/28 sayılı Genelgesi doğrultusunda ve Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında okul bahçemize oyun alanları çizdik. Emeği geçen öğretmenlerimizin ellerine sağlık. Bu süreçte bize destek olan hayırseverimize ve okul çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

May

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda düzenlenen programda büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlandı. Programda şiirler okundu, her yöreden gösteriler yapıldı, yarışmalar düzenlendi. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

May

18 Mart Çanakkale Zaferi milletimizin büyük bir zaferidir. Milli birlik ve beraberliğin, fedakarlık ve kahramanlığın sembolüdür. Türk askeri ve halkının imkansızı başararak ulusal birlik ve beraberliğin gücünü gösterdiği bu zafer, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık sevdasının bir göstergesi olmuştur. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.

May

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımız Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır.12 Mart 1921′de Birinci TBMM tarafından 'İstiklâl Marşı' olarak kabul edilmiştir.1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921′de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anmak için okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Katkısı olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.

May

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH arasındaki protokol gereği oluşturulan İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi kapsamında okulumuz 1 yetim çocuk sahiplenmiştir. Çocuğumuz için okulumuzda kermes düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize, projeyi sahiplenen velilerimize ve kermesimizde bizleri yalnız bırakmayan kardeş okullarımıza teşekkür ederiz.

Nis

Özgürlük, bağımsızlık ve milli mücadelenin en önemli imgelerinden birisi olan İstiklal Marşı'mız  kabulünün 102. yıl dönümünde de unutulmadı. Milli şarimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan ve TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşı her yıl kabul edilişinin yıl dönümünde olduğu gibi bu sene de tören ve etkinliklerle okulumuzda kutlandı